De Bedrijfskundewinkel, opgericht in 2011, is een stichting die door een groep enthousiaste en gemotiveerde studenten aan de Radboud Universiteit Nijmegen draaiende wordt gehouden. Als BKW willen wij de opgedane academische kennis graag in de praktijk brengen door bedrijven vooruit te helpen. Dit doen wij op diverse manieren: enerzijds behandelen wij door middel van projecten een vraagstuk waar een organisatie mee worstelt, anderzijds hebben wij brainstormsessies waarin een ondernemer een interessante vraag heeft waar wij, gedurende een brainstormsessie, zoveel mogelijk ideeën voor verzinnen. Al het adives dat wordt gegeven is en blijft kosteloos.

Het onstaan van de Bedrijfskundewinkel

Joshua de Haan heeft in 2011 samen met Carlo Cuijpers en Elion Makkink de Bedrijfskundewinkel opgericht. De rechtswinkel, zoals wij die allemaal nu kennen bestond toen al, maar Joshua vond het tijd dat deze er ook voor Bedrijfskunde kwam. De oprichting gebeurde toen in samenwerking met de Rechtswinkel Nijmegen-West.

Het idee van de Bedrijfskundewinkel was om voor kleinere ondernemers gratis opdrachten te doen; dit was op dat moment nog geen bekend fenomeen in Nijmegen. In het begin was het natuurlijk zoeken naar opdrachten en de modus waarin de BKW zou gaan werken.

Het concept is echt van de grond gekomen door een subsidie van SNUF (Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds). Daarmee startten er ook een aantal opdrachten in en rondom de Radboud Universiteit, zoals bijvoorbeeld voor Cultuur op de Campus.

Het mooie concept van de Bedrijfskundewinkel is nog steeds in volle gang door de inzet van de adviseurs en het bestuur, maar vooral door de leuke samenwerkingen en geslaagde brainstorms/projecten met de ondernemers!Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial